Jouw huis, tuin én balkon helemaal klaar voor de zomer

De zon moet nog een beetje aan kracht winnen, maar de lente hangt in de lucht! Hoogste tijd dus om jouw huis, tuin of balkon een make-over te geven. Alles wordt leuker van een beetje kleur, vogelgetjilp en bloemen. Toch?

Soft landing

De trend van dit jaar voor huis én tuin is de soft landing. Wat? In een snelle, harde wereld kunnen we allemaal wel wat vriendelijkheid gebruiken. Waarom dan niet thuis beginnen? Zachte materialen zoals (nep)bont en veren, ronde vormen, lichte kleuren en wuivende bloemen en planten passen hier helemaal bij. Deze stijl doortrekken naar buiten? Denk dan aan materialen waarop je lekker met blote voeten kunt rondlopen. Gras, mos of zachtharige bladeren en planten bijvoorbeeld.

Ontspanning

Niets haalt zoveel lentegevoelens naar boven als het vrolijke getjilp van vogels. Wil je ze uitnodigen om in jouw tuin een mini-concert te geven? Of beter nog: een gezinnetje te stichten? Hang een vogelhuisje in je tuin, daar zijn ze gek op. Een vogelhuisje zelf maken is helemaal leuk. Gebruik waterbestendig hout en hang ‘m niet te laag. Dan zijn de vogels kwetsbaar voor katten. Met een vrolijke lik verf weten de vogels hem nog beter te vinden. Op internet vind je talloze easy voorbeelden om een vogelhuisje te maken.

Klein maar fijn

Geen tuin om zomer klaar te maken? Geeft niets. Een balkon is minstens zo gezellig. Tips:

  • Als je geen plek hebt om (grote) bloembakken of meubels op je balkon neer te zetten, dan hang je ze toch gewoon op? Bloembakken voor aan het balkon heb je in allerlei soorten, maten en kleuren. En heb je de balkon barbecue en de balkonbar al gezien?
  • Hang een hangmat op, of leg allerlei grote, kleurige kussens en dekentjes op de grond. Ogen dicht en je hebt het gevoel dat je in een tuin ligt. Of op het strand…
  • Versier je balkon met lampjes. Die heb je in allerlei zomerse vormen. Flamingo’s, ananassen en cocktailglaasjes bijvoorbeeld.

Maak er wat moois van!

Deel deze slimme tips met je vrienden